"Emoušn" nastavlja proizvodnju u pogonu "Gorenja" u Zaječaru

Kompanija "Gorenje Houm" uspešno je okončala pregovore sa nemačkim "Emoušnom", dugogodišnjim kupcem sanitarnih uređaja zaječarske fabrike, koji u junu počinje sopstvenu proizvodnju u pogonima ove fabrike.

"Na osnovu potpisanog ugovora 'Emoušn' će u Zaječaru iznajmljivati prostor od oko 7.000 metara kvadratnih i nastaviti da proizvodi sanitarne uređaje koji su bili deo portfolija fabrike i u prethodnom periodu. U pogonima novoosnovane kompanije 'Emoušn Houm Srbija' posao će naći 80 radnika" piše u saopštenju kompanije "Gorenje". 

"Za nas je veoma značajno što smo uspešno i na vreme okončali pregovore o zakupu dela kapaciteta, tako da prekida u proizvodnji praktično neće biti. 'Emoušn' je kupac sa kojim dugo godina imamo uspešnu saradnju, i sigurni smo da će oni ovde naći kvalitetan kadar. 'Gorenje Houm' nastavlja da aktivno traži rešenje za stavljanje u funkciju ostatka lokacije od oko 10.000 kvadratnih metara", saopšteno je iz "Gorenja Houm". 

Menadžment "Gorenja" je ranije ovog meseca obavestio javnost o okončanju proizvodnih operacija u zaječarskoj fabrici koja je duže vreme poslovala sa značajnim gubicima i pored investicije od preko 10 miliona evra uloženih u nju u prethodnih devet godina.