Državljanka Srbije preminula u Bahreinu od posledica svinjskog gripa

Dvadesetšestogodišnja državljanka Srbije J. T. preminula je nakon tronedeljnog lečenja u bolnici u Bahreinu od posledica takozvanog svinjskog gripa (H1N1).

Ambasada Srbije u Kuvajtu, koja na nerezidencijalnoj osnovi pokriva Bahrein, bila je u stalnom kontaktu sa porodicom pokojne naše državljanke, tokom lečenja u bolnici u Bahreinu i obaveštavala je o zdravstvenom stanju, budući da je svakodnevno komunicirala i sa osobljem bolnice, saopštilo je Ministarstvo spoljnih polsova.

"Iako još nismo zvanično obavešteni od vlasti Bahreina o smrti naše državljanke, već samo od bolnice u kojoj je ona lečena, preduzeli smo sve pripreme za dolazak i boravak njene porodice u Bahreinu, obezbeđene su vize za članove porodice za Bahrein, kao i oko organizacije transporta posmrtnih ostataka u Srbiju", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo pruža pomoć njenoj porodici u rešavanju administrativnih procedura i transporta tela u Srbiju. 

"Ministarstvo će nastaviti da preduzima sve potrebne mere u cilju što bržeg okončanja administrativnih procedura pred bahreinskim organima, kako bi se izdala sprovodnica i omogućio transport posmrtnih ostataka naše državljanke u Republiku Srbiju", piše u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar