Hapšenje zbog krijumčarenja migranata i nedozvoljenog prelaska granice

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal na području Beograda, Bajine Bašte i Ljubovije uhapšeno je pet osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, koju je predvodio Sirijac, organizovali nedozvoljen tranzit od Beograda do Ljubovije autobusom za oko 144 migranata.

Članovi organizovane kriminalne grupe su u periodu od novembra 2019. godine do kraja 2020. godine, organizovali nedozvoljen tranzit od Beograda do Ljubovije autobusom za oko 144 iregularnih migranata, saopštilo je Tužilaštvo.

Navodi se da su za ova lica organizovali nelegalni prelaz državne granice čamcem preko reke Drine na teritoriju BiH, u cilju njihovog daljeg ilegalnog prebacivanja ka zemljama EU.

Tom prilikom, na teritoriji Srbije uhapšeno je pet osoba: R. G., državljanin Republike Sirije i četiri državljanina Republike Srbije: D. T., B. B., M. Z. i B. D., zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen prelazak državne ganice i krijumčarenja ljudi.

Krivičnom prijavom je obuhvaćen i još jedan osumnjičeni za kojim je raspisana policijska potraga.

Krivičnom prijavom je obuhvachen i još jedan osumnjičeni za kojim je raspisana policijska potraga, navodi tužilaštvo. Organizovanu kriminalnu grupu je, kako se sumnja, predvodio R.G.

Ostvarenu finansijsku korist, od najmanje 16.060 evra i 123.000 dinara, organizator i pripadnici organizovane kriminalne grupe delili su u zavisnosti od njihovog zadatka.

Prilikom pretresa kod organizatora R. G. pronađen je i oduzet novac u iznosu od 3.600 eura, i privremeno oduzeto više moblnih telefona i SIM kartica.

Osumnjičenima je određeno je policijsko zadržaanje i  iz krivičnu prijavu biće sprovedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

broj komentara 0 pošalji komentar