Horgoš, sprečen pokušaj krijumčarenja kozmetike

Carinici su 18. februara 2020. godine na prelazu Horgoš u saradnji sa policijom sprečili pokušaj krijumčarenja kozmetike, čija je vrednost procenjena na oko milion dinara.

Prekršaj je otkriven kada je sinoć oko 23 časa za kontrolu na ulazu u zemlju stigao automobil "ford mondeo" nemačke registracije, kojim su putovala dvojica Albanaca iz Peći, sa putnim ispravama tzv. "Kosova".

Na pitanje da li imaju nešto da prijave, 50-godišnji vozač i njegov 35-godišnji saputnik istog prezimena rekli su da sa sobom nose samo lični prtljag, ali su svejedno izdvojeni za detaljan pregled, saopštila je Uprava carina.

Tom prilikom su u prtljažniku automobila pronađene torbe i kese u kojima je pored nešto malo prtljaga otkriveno i preko 2.200 različitih kozmetičkih preparata.

Prema cenama na svakom pojedinačnom proizvodu ukupna vrednost dekorativne kozmetike i preparata za negu kože i kose procenjena ja na oko milion dinara.

Dalju nadležnost u ovom slučaju su preuzeli policija i tužilaštvo, kojima su predati zaplenjena roba, automobil i putnici.

broj komentara 1 pošalji komentar
(sreda, 19. feb 2020, 14:23) - anonymous [neregistrovani]

kozmetika

auuuuu,kakav tezak prekrsaj...
dozivotna za njih.