Izmene saobraćaja zbog radova na putevima

Magla i sumaglica smanjuju vidljivost u jutarnjim i večernjim satima, pored reka, u kotlinama i preko planinskih prevoja.

Prema informacijama Javnog preduzeća Putevi Srbije, od 07.00 do 16.00, izvodiće se radovi na krpljenju udarnih rupa, na deonici Bašaid-Melenci. Saobraćaj će se obavljati naizmeničnim propuštanjem vozila.

U toku su iradovi na izgradnji nove trake i rekonstrukciji postojeće, na putuBatočina-Kragujevac, kroz naseljeno mesto Batočina. Od benzinske stanice "Knez petrol" do česme u Batočini, saobraćaj se odvija prema postavljenoj semaforskoj signalizaciji naizmeničnim propuštanjem vozila, na desnoj kolovoznoj traci, uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Zbog povećanog intenziteta teretnog saobraćaja, moguća su zadržavanja do 10 minuta.

Na deonici petlja Novi Banovci-petlja Nova Pazova, za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, pa se vozila preusmeravaju na preticajnu desnu kolovoznu traku u kojoj se saobraćaj odvija dvosmerno.

Na snazi je obustava saobraćaja između Jošaničke Banje i Kopaonika. Alternativni pravac: Biljanovac - Raška - Rudnica - Kopaonik, a izpravca Kruševca: Kruševac - Brus - Brzeće - Kopaonik.

Zbog sanacije klizišta Duboko, na putu Obrenovac - Beograd, biće povremenih obustava saobraćaja u trajanjuod 3 minuta u jednom smeru - zbogulaska/izlaskagrađevinskihmašina.

Od 07.00 do 17.00 časova, od petlje Pojate, u smeru ka Nišu, za saobraćaj će biti zatvorena desna kolovozna traka, smer Beograd - Niš, a saobraćaj će se odvijati levom kolovoznom trakom, smer Niš-Beograd.

Radovi su obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Vozite bez žurbe, koristite sigurnosne pojaseve i ne telefonirajte za volanom.

Na teretnim terminalima naših graničnih prelaza sa Hrvatskom, Mađarskom i Bosnom i Hercegovinom očekuju se povremeno duža zadržavanja.

Trenutno na Bartovcima kamioni čekaju oko sat vremena.