SzS zvanično proglasio bojkot izbora na svim nivoima

Savez za Srbiju proglasio je danas, nakon što su raspisani redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, bojkot izbora na svim nivoima.

Predsedavajući Zoran Lutovac je na konferenciji za novinare rekao da se Savez za Srbiju više od godinu dana bori za, kako kaže, slobodne i poštene izbore, što je vlast, prema njegovoj oceni, ignorisala, vodila kampanju za lažne izbore i stvarala lažnu opoziciju.

Kako je rekao, bojkot je "veliko ne Vučićevoj vlasti, a veliko da" normalnoj i uređenoj Srbiji.

Na pitanje novinara kakva će biti strategija bojkota, budući da mediji sa nacionalnom frekvencijom nisu obavezni da izveštavaju o aktivnostima stranaka koje ne izlaze na izbore, Lutovac je odgovorio da kampanja bojkota ne znači neučestvovanje, nego zalaganje za slobodne izbore.

Pozvao se i na Ustav, odnosno pravo građana na informisanje, što znači, kaže, da moraju biti obavešteni i o aktivnostima dela opozicije koja neće učestvovati na izborima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić raspisao je danas redovne parlamentarne izbore za 26. april, a predsednica Skupštine Maja Gojković raspisala je lokalne izbore za isti dan.