SNS predao listu RIK-u, prvi na listi Nedimović

Srpska napredna stranka prva je predala RIK-u listu kandidata za poslanike za redovne parlamentarne izbore raspisane za 26. april.

Nosilac liste sa oko 50.000 potpisa je lider naprednjaka Aleksandar Vučić, a prvi na listi je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Na listi "Aleksandar Vučić – Za našu decu", među kandidatima za 250 poslanika republičkog parlamenta, osim naprednjaka, su i predstavnici SDPS-a Rasima Ljajića, PUPS-a, Pokret socijalista, Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

Listu su predali predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić, ministar poljoprivrede i prvi na listi Nedimović, potpredsednik stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, predsednik SDPS-a Rasim Ljajić, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin, poslanik PS S-a Dragomir Karić i drugi.

Prema Zakonu o izboru narodnih poslanika, RIK proglašava izbornu listu najkasnije u roku od 24 časa od prijema izborne liste.

I opštinski odbor SNS Savski venac predao je danas Opštinskoj izbornoj komisiji izbornu listu za lokalne izbore. Izbornu listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu" su predali kandidati za odbornike u Skupštini GO Savski venac na čelu sa predsednicom te opštine Irenom Vujović.