SzS: Vučić je u kampanji poslednjih osam godina

U Požegi je nastavljena kampanja "Bojkot 2020". Na centralnom gradskom trgu okupljenima su se obratili lideri Saveza za Srbiju, ali i predstavnici drugih opozicionih organizacija.

Zoran Lutovac, lider Demokratske stranke, rekao je kako "kriminal, korupcija, laž i prevara okružuju sve građane" i da zbog toga građani moraju da budu solidarni i da štite jedni druge kako bi se izborili za slobodu.

"Vučić je juče raspisao izbore, a izgleda kao da je to bilo pre osam godina, jer je poslednjih osam godina, svaki dan u kampanji", rekao je Lutovac.

Lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas rekao je "da je pravde i poštenja u ovoj zemlji, na izborima bi bila samo jedna lista", jer na izbore, kaže, izlaze samo Vučićevi sateliti.

Đilas je istakao da je Požega i Zapadna Srbija najbolje shvatila da ovaj bojkot mora da podnese neke žrtve, jer je gotovo izvesno da bi pobedili na izborima.

Boško Obradović je rekao da je solidarnost opozicije ključna reč i da je "jedan zajednički front protiv lopova i kriminalaca na vlasti jedini put".

"Vučić je pao, samo mi još nismo ustali", zaključio je Boško Obradović.

Janko Baljak iz Pokreta slobodnih građana upitao je mogu li u neslobodnoj zemlji biti organizovani slobodni izbori.

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke rekao je da su "ovi izbori samo nova afera vlasti", ali da opozicija ima odgovor na nju i to je bojkot.

Aleksić je naglasio kako je bojkot raskrsnica da se razdvoji žito od kukolja, ko je za budućnost, a kome je najvažnija lična fotelja.

Iz Udruženih sindikata Sloga obratio se Vladimir Radosavljević, koji je rekao da govori u ime svih radnika koji trpe posledice antiradničkih poslova koje donosi ova vlast.

Poručio je da svi moraju biti posebno solidarni sa uzbunjivačima, jer su to, kaže, hrabri ljudi koji si "putokaz za sve nas".

Jovan Jovanović iz Građanske platforme poručio je da "kada su građani istrajni, bahata i neodgovorna vlast mora da se povuče".