Pokret Dveri ne izlazi na izbore

Na sednici Predsedništva Srpskog pokreta Dveri, održanoj 9. maja u Čačku, doneta je odluka o nastavku kampanje bojkota izbora zakazanih za 21. jun, bojkota koji važi na svim nivoima izbora. To je na konferenciji u Skupštini Srbije rekao lider pokreta Boško Obradović. Time Dveri ostaju verne potpisu koji je stavljen na "Sporazum sa narodom", saopšteno je iz tog pokreta.

Dveri, kako se navodi, nastavljaju sa "buntom protiv vlasti i aktivnom bojkot-kampanjom za odlaganje izbora".

Pasivni bojkot iz vremena pre pandemije je mrtav i vreme je za aktivnu kampanju bojkota koja podrazumeva pre svega "zahtev za odlaganje nedemokratskih i protivustavnih izbora zakazanih za 21. jun".

Kako se navodi, za održavanje tih izbora nema ni zdravstvenih ni demokratskih uslova.

"Njihovo nasilno održavanje direktno je upereno protiv zdravlja stanovništva i demokratije u Srbiji. Nemoguće je da su zabranjena javna okupljanja, a da može da se nastavi izborni proces. Vladajući režim koji menja najvažnije izborne zakone 45 dana pred izbore čini novi državni udar, kršenje Ustava i neviđeni pravni skandal da se jedan isti izborni proces sprovodi po dva različita izborna zakona", kaže se u saopštenju.

Pokret Dveri pozvao je sve kolege iz opozicije koje čine politički blok bojkota izbora na svim nivoima da se organizuje u zajednički front za ostvarenje zahteva za odlaganje izbora za kraj godine, na kojima treba svi da učestvuju na zajedničkoj izbornoj listi.