Radikali vređali ministarku Mihajlović u Skupštini, ona uzvratila transparentom

Tokom sednice Skupštine Srbije došlo je do verbalnog sukoba poslanika SRS-a i ministarke Zorane Mihajlović, zbog čega je predsedavajući dva puta odredio pauze.

Sukobu je prethodila reakcija poslanice SRS-a Vjerice Radete na transparent "Radikalska laž" koji je držala saradnica članice kabineta ministarke za vreme govora poslanika SRS-a.

Za vreme prve pauze, poslanica Vjerica Radeta prišla je do klupe gde je sedela ministarka i pokušala je da joj uzme transparent.

Pošto je nastavljena sednica, u raspravu se uključio i poslanik radikala Milorad Mirčić sa rečima da su radikali pripremili "prigodan poklon", a potom izvadio donji veš roze boje, i pokušao da ga uruči ministarki.

U tome ga je sprečio predsedavajući navodeći da mu ne dozvoljava da priđe klupama gde sede predstavnici Vlade i ministarka.

Uprkos opomenama, poslanica SRS-a Ružica Nikolić je prišla ministarki i otela je i pocepala transparent. 

Ministarka Zorana Mihajlović rekla je novinarima u parlamentu da je tri sata slušala poslanike SRS-a kako govore laži o njoj a da pritom nisu govorili o zakonima koji su na dnevnom redu.

"Kad sam se javila za reč i rekla da je ono što su rekli laž, jer sam dužna da to kažem zbog građana Srbije, bila sam izložena klasičnom nasilju, i to usred parlamenta. Ne znam šta još treba da se desi da neko kaže da je ovo što se danas dogodilo klasično nasilje. Ali ja se ceo život borim protiv nasilja, pa ću se tako boriti i protiv ovog što rade poslanici SRS-a", rekla je Mihajlovićeva, a navedeno je u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Dodala je da je u raspravi, odgovarajući na niz uvreda poslanika SRS-a, rekla da je sve što su rekli o njenom privatno životu, kao i o njenoj karijeri, ogromna laž i da je na kraju svog izlaganja podigla i transparent "Radikalska laž" nakon ponovljenog napada poslanika SRS-a.

Sednica na kojoj se razmatraju amandmani koji su podneti na izmene i dopune Zakona o planiranju i izgradnji je nastavljena. 

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 30. jan 2020, 11:04) - anonymous Lala [neregistrovani]

@Oni su u pravu

Ja ipak mislim da je tu piroman u pitanju .

(četvrtak, 30. jan 2020, 10:55) - anonymous [neregistrovani]

Oni su u pravu

ne mislite valjda da radikali ovako rade bez raloga, gde ima dima tu ima i vatre


nadam se da ce te mi objaviti komentar i ako nisam niciji navijac

(četvrtak, 30. jan 2020, 08:05) - anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Umesto da se raspravlja o donošenju zakona oni se bave ženskim gaćama , možda bi trebali da se bave prodajom ženskih gaća verovatno bi bili uspešniji .

(četvrtak, 30. jan 2020, 07:17) - Raca [neregistrovani]

jadno

Bedno,jadno i nadasve odlika nevaspitanih /ljudi/,i taj šljam da vodi državu,kuku si ga nama.Dodješ kod Verice Radete i tražiš pomoć a ona skine gaće i ...................................................................................

(sreda, 29. jan 2020, 20:54) - anonymous [neregistrovani]

Poslanici

E moja Srbijo koga si izabrala za poslanike,,,kakva Skupstina takva i drzava!!Tuga i jad ,,,,do neba!!!

(sreda, 29. jan 2020, 20:34) - Markovljev [neregistrovani]

Sramota Srbije

Gledati ovakve snimke i ovakvo ponašanje naših poslanika i članova Vlade Srbije je za svaku osudu i sramota me je što ovo moramo i da gledamo i da slušamo. Izabrani ste da brinete o dobrobitu Srbije, zato ste u Skupštini Srbije a ne da širite veš po poslaničkim klupama, ili da ignorišete pravila Parlamenta jer ste Ministarka pa za Vas nevaže ista pravila kao za ostale. Stidim se za sve vas a nadam se da nisam jedini.