Poslanici o ministarki, Kurtiju, bukvaru za svu srpsku decu

Poslaninici su u skupštini postavljali pitanja vladi. Aleksandar Šešelj (SRS) predložio da se istraži sve što se dešavalo u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a s obzirom na, kako je rekao, svih kriminalnih afera za osam godina. Poslanik Ujedinjene seljačke stranke Marjan Rističević pitao je Vladu Srbije šta će preduzeti da zaštiti "Telekom" u konfliktu s "Junajted medija grupom".

"Prošle nedelje ste hteli oči da nam iskopate kada smo govorili o kriminalu Zorane Mihajlović. Juče smo videli da je uhapšen državni sekretar. Posle osam godina ministrovanja, posle svih kriminalnih afera, posle vređanja prijateljskih država, Srpske pravoslavne crkve, kada ćemo konačno videti da je uhapšena Zorana Mihajlović", pitao je Šešelj.

On tvrdi da je jasno da se sve radi bez tendera u Ministarstvu građevinarstva, da je puno kriminalnih afera u koje je "upletena Zorana Mihajlović".

"Nemojte samo da slušamo priče kako je to moglo da se desi bez njenog znanja, jer ništa u tom ministarstvu ne može da se dogodi bez potpisa. Umesto da hapsite kolaterale, njene saradnike i službenike, hajde da se uhapsi Zorana Mihajlović. Ima li neko odgovorniji", upitao je Šešelj.

Poslanik Ujedinjene seljačke stranke Marjan Rističević pitao je Vladu Srbije šta će preduzeti da zaštiti "Telekom" u konfliktu s "Junajted medija grupom".

"SBB služi samo da se ispumpa novac i da Šolak ima dva, tri aviona vredna preko stotinu miliona evra", rekao je Rističević.

Poslanik Nove srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović imao je pitanje za Ministarstvo spoljnih poslova u vezi sa novom vladom takozvanog Kosova u kojoj kao ministar odbrane sedi osuđeni ratni zločinac.

Podsetivši da je Kurti govorio o genocidu, o ratnoj odšteti koju Srbija treba da isplati, Vukadinović je pitao kako zamišljaju razgovore sa Aljbinom Kurtijem.

Kaže da je jasno da se mora razgovarati, ali da je u startu postavljena "scena", te da je i samo sedenje za sto sa Kurtijem bilo problematično.

Poslanica Socijalističke partije Srbije Mirjana Dragaš pitala je Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da li je preduzelo mere za izdavanje jedinstvenog bukvara za svu decu srpskog porekla gde god da žive.

"Više puta na sednicama za dijasporu to pitanje je bilo prisutno", ukazala je Dragaš. 

broj komentara 0 pošalji komentar