Ministarstvo za rad: Lakše do informacija o pravima na KiM

Svi građani Srbije koji imaju pitanja u vezi sa ostvarivanjem određenih prava na Kosovu i Metohiju, od 20. februara mogu da se obrate Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja svakog utorka i četvrtka od 10 do 14 časova, saopštilo je to Ministarstvo.

"Republika Srbija brine o svim svojim građanima jednako, u kojem god delu naše zemlje da žive, jer svi zaslužuju jednaka prava i bezbrižan i lep život. Ovakvo mesto nam je potrebno da bi naši građani mogli na brži i lakši način da dođu do određenih informacija", rekao je ministar Zoran Đorđević.

Đorđević je napomenuo da je politika predsednika Aleksandra Vučića i Vlade Srbije da se dodatno poveća briga o građanima na KiM i da se svi uslovi za život podignu na viši nivo.

broj komentara 2 pošalji komentar
(sreda, 19. feb 2020, 15:29) - nezaposlena [neregistrovani]

carolija

moj problem je dugogodisnji.Zavrsila sam master ali ovde u Mitrovici je nemoguce dobiti posao, bez veze. To je uvek bilo i nazalost jos uvek . Imam 4 dece i bez stana sa jednom muzevljevom platom. Iako se prica da ce se svaka porodica obici to kod nas jos uvek nije slucaj. Na zalost ako se nastavi ovako, odose mladi, a jedno moje dete je vec napustilo Kosovo. Molim ministarstvo da nam pomogne u ovom slucaju. Unapred hvala.

(sreda, 19. feb 2020, 14:43) - Kosovka devojka [neregistrovani]

O kakvim pravima ministar opriča?

Poštovanje,
kao građanka Kosova i Metohije, oduvek, htela bih da pitam gospodina Đorđevića o kakvim pravima on govori?
Mi se osećamo kao građani, ne drugog, nego trećeg reda jer osim mobilne telefonije, sa čiijim brojevima smo ograničenin u bilo kakvim aktivnostima na područiju centralne Srbije(npr. plaćanje parkinga) pa do vađenja osnovnih dokumenata kao što je pasoš a koji se ITEKAKO razlikuje od pasoša građana ostatka Srbije!!!?