Vučić početkom marta u Vašingtonu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi početkom marta u Vašingtonu da učestvuje na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove AIPAC, saznaje Tanjug iz diplomatskih izvora.

Aleksandar Vučić će, prema informacijama Tanjuga, na tom, najvećem skupu američke proizraelske zajednice, govoriti o odnosima Srbije i Izraela, ali i o izazovima globalne politike.

Kao govornici, na sajtu Komiteta, najavljeni su lider većine u Predstavničkom domu Kongresa Steni Hojer i lider republikanaca u Kongresu Kevin Mekkarti, te niz eksperata iz različitih oblasti.

Vučić, kako Tanjug saznaje, na ovom skupu učestvuje kao gost, što je inače u skladu sa praksom Komiteta da na godišnju konferenciju pozove istaknute ličnosti američke i svetske politike.

Tako su prošle godine na skupu govorili američki potpredsednik Majk Pens i državni sekretar Majk Pompeo, kao i tadašnja premijerka Rumunije Vjorika Dančila.

U srpskoj javnosti, inače, ovih dana su se pojavile špekulacije o skorom odlasku predsednika Srbije u SAD, ali se to vezuje za proces rešavanja kosovskog problema, u kojem SAD, inače, u poslednje vreme imaju sve veću inicijativu.

Međutim, prema Tanjugovim saznanjima, odlazak predsednika u Vašington i učešće na konferenciji AIPAC ima širi kontekst u sklopu intenziviranja srpsko-američkih odnosa.

Susreti sa američkim zvaničnicima, koji se podrazumevaju na ovako značajnim i velikim skupovima u Vašingtonu, prilika su, naravno, za razgovore na sve aktuelne teme srpsko- američkih odnosa.

Vučić se nedavno u Minhenu sastao sa senatorom Ronom Džonsonom, kao i delegacijom Kongresa SAD, predvođenom senatorom Rodžerom Vikerom.

broj komentara 4 pošalji komentar
(petak, 21. feb 2020, 08:58) - anonymous [neregistrovani]

Da li ce...

...ostati u Vasingtonu...dobro bi bilo Amerima radi investicija ili...samo ide po nove zadatke?

(petak, 21. feb 2020, 07:52) - Ljilja [neregistrovani]

Vučić početkom marta u Vanšigtonu

Poseta od velike važnosti za našu zemlju i Aleksandra Vučić. Kao i mnogo puta pre će našu zemlju predstaviti u najboljem svetlu.

(četvrtak, 20. feb 2020, 21:39) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Ova poseta moze Srbiji da otvori mnoga vrata

(četvrtak, 20. feb 2020, 21:30) - Nevena [neregistrovani]

Nk

Poseta od velike vaznostinza naseg predsednika pa samim tim i za nasu zemlju