Vučićeva čestitka Putinu: Dan branilaca otadžbine je više od praznika

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom sutrašnjeg praznika Dana branilaca otadžbine, čestitku predsedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu i poručio da je Dan branilaca otadžbine više od praznika.

U čestitki se navodi da je Dan branilaca otadžbine, dan koji je više od praznika, jer je simbol herojske i slavne istorije Rusije, patriotizma ruske vojske i njenog jedinstva sa narodom, saopšteno je iz Predsedništva.

"Dok se širom Rusije slavi odvažnost, požrtvovanost i nepokolebljivost branilaca Otadžbine, koji su uvek i svuda čuvali nezavisnost i slobodu, velika mi je čast što je Srbija u teškim istorijskim trenucima bila na istoj strani, strani istine i pravde", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Podseća da su Srbija i Rusija, u težnji da svet bude bolje mesto za buduća pokolenja, kroz velika iskušenja stizale do velikih pobeda, gradeći tako i jake veze između dva bratska naroda.

"To nas obavezuje da junačka dela naših predaka zauvek pamtimo, uz veliku zahvalnost i duboko poštovanje, kao i da podsećamo na slobodarsku tradiciju naših dvaju bratskih naroda", naveo je Vučić u čestitki.

Dodaje da Rusija uvek može da računa na Srbiju kao postojanog prijatelja i pouzdanog partnera u razvoju svestrane saradnje.

Zahvalio je predsedniku Putinu za čast koju je ukazao Srbiji i svim njenim građanima, pozivajući ga da prisustvuje veličanstvenoj proslavi 75. godišnjice Dana pobede nad fašizmom 9. maja u Moskvi.  

"Dozvolite da Vam zahvalim i na ličnom angažovanju u bliskoj vojno-tehničkoj saradnji naših dveju zemalja, koja doprinosi našoj mirnoj budućnosti. Uz praznične čestitke sadašnjim generacijama branilaca Otadžbine, koje ponosno nastavljaju slavnu vojničku tradiciju svojih predaka, kao i najbolje želje za nova dostignuća, primite moje srdačne pozdrave i izraze posebnog uvažavanja", navodi se u čestitki predsednika Vučića.

broj komentara 11 pošalji komentar
(nedelja, 23. feb 2020, 10:04) - anonymousPero iz Svedske [neregistrovani]

Divim se !!

Nisam Rus, ali srce mi kuca za Rusiju, jer ni jedan drugi narod na svetu nije patio toliko ali preziveo katastrofe od katastrofe u poslednje 1000 Godina,,Narod koj zasluzuje NAJ dragocenije medalje...Pero

(nedelja, 23. feb 2020, 08:41) - Ana [neregistrovani]

Macka

Mocnoj, jakoj bratskoj Rusiji i pravom i iskrenom prijatelju Srbiji, cestitamo praznik Dan branilaca otadzbine!

(nedelja, 23. feb 2020, 04:58) - Рауш [neregistrovani]

друг и братья

Моћној Русији и величанственом и одважном Руском народу срећан празник . Живели довека!

(nedelja, 23. feb 2020, 02:42) - Miki [neregistrovani]

Bratski narod

Slobodarska tradicija naših dvaju bratskih naroda.

(nedelja, 23. feb 2020, 00:18) - Tatjana [neregistrovani]

Prijateljstvo

Zajednička istorija i tradicija gradila je snažnu vezu naših dvaju naroda i obavezuje nas na duboko poštovanje junačkih podviga naših predaka!

(subota, 22. feb 2020, 23:16) - anonymous [neregistrovani]

Komentar

Veliki pozdrav Putinu.

(subota, 22. feb 2020, 19:04) - anonymous [neregistrovani]

Velicanstvenoj Rusiji...

...sretan praznik!

(subota, 22. feb 2020, 18:59) - maja [neregistrovani]

podrška

Našim dragim prijateljima u Rusiji i predsedniku Putinu čestitamo ovaj važan dan, Dan branilaca Otadžbine.

(subota, 22. feb 2020, 18:55) - anonymous [neregistrovani]

Velikim prijateljima Srbije

Braci Rusima i drugu Putinu sretan dan drzavnosti.

(subota, 22. feb 2020, 18:51) - Jokalica [neregistrovani]

Komentar

Rusi su se zajedno sa nama borili na pravoj strani i jedni drugima smo pružali podršku, kao što se i sada dešava.