С Тамаром у акцији

Источна Србија: Акција помоћи породици Атанацковић

У селу Царевац, надомак Великог Градишта, живе Аца (44) и Верица (48) Атанацковић са двоје деце, у старој породичној кући са подовима од блата. Немају канализацију али су направили функционалну кухињу и купатило у коме могу да се купају. Обоје супружника су имали веома тежак живот, најчешће су радили веома напорне физичке послове. Сада заједно раде као професионалне дрвосече - имају свој трактор и моторне тестере.

Обоје су већ били у браку пре садашње заједнице, Верица има двоје одрасле деце која више не живе са њом. Заједничка деца, Андријана (13) и син Андра (10) су самостални, научили су да се сами брину о својим потребама кад дођу из школе јер су у току сезоне родитељи принуђени да буквално раде по цео дан.

Ацин хоби је скупљање гвожђа од чега прави разне "изуме" попут сушача за воће, бојлера, итд. Верица је марљива и изузетно педантна домаћица, па иако имају подове од блата - њиховом дом делује врло чисто и уредно.

Први изазов за Тамарину екипу у овој епизоди и акцији био је ефикасно исељење Атанацковића како би мајстори могли да раде све планирано на кући и у дворишту - домаћин је имао невероватно много ствари које је скупљао током година и које није било могуће прикупити за кратко време. Потом, временски услови нису баш ишли на руку Тамариним мајсторима. Зато је итекако драгоцено било што су у помоћ прискочиле - све комшије из села! Марко Ивановић је ископао својом комбинирком рупу за септичку јаму. Он је помагао Тамари и у претходној ТВ сезони, када је екипа "С Тамаром у акцији" била на истој општини, али у селу Тополовник. Такође, још један Тополовчанин је дошао да уради олуке: драги Воја са његовим сином. Тако је, опет захваљујући солидарности и заједничком раду - и породица Атанацковић из села Царевац код Великог Градишта на време добила нови дом.

У овој епизоди чућете и дивне приче о Великом Градишту и околини, коју краси импресивно лепа природа. Видећете и како изгледа село Рам, које историјске приче крије. Тамара Грујић ће вас подсетити на Властимира Павловића Царевца и Жанку Стокић а биће речи и о одбојци и пасуљијади - тачније о чувеној сорти градиштанског пасуља. Посебна посластица биће прича о првом (и једином званичном) вампиру на свету, из села Кисиљево, код Градишта!

Трећа епизода нове, пете ТВ сезоне серијала "С Тамаром у акцији" на програму је у петак 30. марта у 21 сат, на Првом програму Јавног медијског сервиса Србије.

број коментара 0 Пошаљи коментар