Културни дневник

Поводом Међународног месеца фотографије, манифестације која се одржава у многим земљама, гост је проф. др Бранимир Карановић. Говорићемо о уметничкој фотографији и новим тенденцијама.

После неколико година Академски хор "Колегијум музикум" одржаће целовечерњи концерт у Коларчевој задужбини. На програму су Мокрањчева литургија и дела Запрова, Савића, Костића и других.

У разговору са Светланом Слапшак откривамо тему и ликове њеног новог романа "Школа за деликатне љубавнике".

Драмска уметница Јелисавета Сека Саблић бројним признањима додала је још два, годишњу награду ЈДП-а и признање из Фонда Бранке и Млађе Веселиновић. За Културни дневник говори о свом раду.

У галерији Центра за графику Факултета ликовних уметности и на Факултету ликовних уметности излажу Агњешка Чешњиска, професор на Академији уметности у Варшави, и њени студенти.

Водимо вас у Париз на изложбу једног од најцењенијих индијских савремених уметника. Субод Гупта инсталацијама од предмета из свакодневног живота указује на актуелне проблеме - глад, ратове, потрошачко друштво...

Поводом обележавања 100 година од смрти значајног уметника Густава Климта, у Риму се одржава мултимедијална изложба посвећена његовом раду.

Сваке вечери од понедељка до петка на Првом програму после Дневника у 23 емитује се Културни дневник. Репризира се сутрадан на Првом програму у 12 и 30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Биљана Бралушић Јовановић
Реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]