Културни дневник

Гост је редитељка и оснивач Дах театра Дијана Милошевић. Повод је књига "Dah Theatre A Source Book", Дениса Барнета која је недавно објављена у Америци. То је прва књига у потпуности посвећена Дах Театру из Београда за коју је предговор написао чувени редитељ Еуђенио Барба.

Мајска изложба графике отворена је у Галерији Графичког колектива, у исто време додељена је награда "Велики печат". Мајска изложба графике београдског круга постоји скоро седам деценија и позната је као једна од најстаријих и најважнијих годишњих изложби које се одржавају континуирано. Да  ли је то последња изложба у овом простору?

У Дому омладине представљен је први број магазина "Модерна времена" који се, по речима уредништва обраћа радозналом читаоцу засићеном медијском површношћу, дигиталном буком и идеолошком искључивошћу, а који тражи споре, "дугочитајуће" есеје као аутентична сведочанства о овом времену.

Након изложбе слика Љубодрага Јанковића Јалета у Павиљону Цвијета Зузорић отворен је у Галерији УЛУС други део ретроспективе коју чини око 50 цртежа. Публика тако има прилику да упозна опус овог значајног уметника друге половине 20. века. Сва изложена дела су позајмљена из музеја, државних институција и приватних колекција.

У току је Девети "Београдски танго сусрет", Интернационални фестивал аргентинског танга. Поред учешћа на плесним радионицама, које воде најпознатији аргентински танго плесачи, учесници  су у прилици да плешу и дању и ноћу на великим милонгама. Наша екипа је била на овом догађају.

У Хонг Конгу, који је постао мека за колекционаре из целог света аукцијска кућа Сотби организовала је најаву аукције Модиљанијеве слике Лежећи акт, који ће с обзиром на интересовање достићи цену од 150 милиона долара. Аукција је заказана за 14. мај у Њујорку, а љубитељима уметности биће понуђена на продају и још нека дела импресиониста и представника модерне уметности.

уредник: Оливера Милошевић
реализатор: Сања Реџић
монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]