Ово је Србија

Поводом 4. маја, дана када је умро Јосип Броз Тито, подсећамо се времена када је Ужице било Титово, како су га Ужичани дочекивали некада а како га се сећају данас.

На педијатрији у Вршцу годину дана радила је докторка без дипломе. Како је откривено да је "докторка" заправо студенткиња медицине? 

Топлотни талас који је стигао почетком маја оставио је трага на усевима. Због високих температура и снажног ветра земља је испуцала и сува а лиснати део пшенице која је порасла до двадесетак сантиметара, почиње да жути. Стручњаци саветују како да се усеви заштите.

Више од хиљаду ученика од првог до трећег разреда излази на спортска борилишта у Шапцу да покаже спортски дух на Малим олимпијским играма, док ђаци четвртог разреда учествују у Спортским играма младих. Пројекат "Спорт у школе - Расти здраво" Спортски савез Шапца организује од 2010. године. 

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Весна Манојловић и Дане Илић
Водитељка: Драгана Анастасијевић
Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]