Ово је Србија

Дан победе над фашизмом обележава се у свету и код нас. На споменицима из Другог светског рата биће положени венци. У Нишу, Београду и Крушевцу одржава се први дефиле “Бесмртног пука”. У Јагодини, на спомен-гробљу Црвеноармејаца, венце ће положити делегације руске амбасаде и града.

Ни месец и по дана од обрушавања на стотине кубика земље на кућу Владице Лазића у подјастребачком селу Баботинцу, у општини Прокупље, не назире се решење проблема. 

Због несавесних појединаца, радници Водовода у Лозници готово свакодневно интервенишу јер се у канализацију баца свашта, од јоргана до животињских остатака.

Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), Програм Уједињених нација за развој (УНДП) и Влада Србије отварају обновљени кошаркашки терен и нову теретану на отвореном у општини Шид. УСАИД је обезбедио 72.064 долара за обнову старог терена и изградњу теретане.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Весна Манојловић и Драгана Живојновић
Водитељка: Драгана Анастасијевић
Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs

 број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]