Културни дневник

Током маја у неколико галеријских и јавних простора под слоганом "Od communis do komunikacija" одржава се 13. Београдска интернационална недеља архитектуре БИНА. Гост Културног дневника Јелена Ивановић Војводић архитекта, члан ауторског тима БИНЕ .

У Београдској филхармонији на концерту из тематског циклуса Вода на програму чувена дела Чајковског, одломци из Лабудовог језера, и Океаниде Сибелијуса. Диригент - Урош Лајовиц. Актуелни Белдокс је прилика да видимо и новитете домаће документаристике. У оквиру српског такмичарског програма на 11. Белдоксу наредних дана биће приказана два остварења која за тему имају скорашња дешавања у вези са седмом уметношћу код нас. Један је "Чаробњак из Мутња" Бранка Лазића, а други "Окупирани биоскоп" Сенке Домановић, који ће и затворити фестивал. Водимо вас и на други Трас - Фестивал стрипа који се одржава у Центру за културу "Влада Дивљан". У Галерији Артгет занимљива фотографска прича "1 на 1", пет кустоса одабрало је пет уметника. Аутори истичу да је у основи овог изложбеног кустоског пројекта игра. Један од најкреативнијих психоаналитичара данашњице, најиспиративнији мислилац у читавој области психоанализе Салман Ахтар ексклузивно говори за Културни дневник. Култуни дневник вас води на 71. Кански филмски фестивал и на ревију куће Шанел, која се одиграла на великом крузеру.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница Маја Туцаковић
Реализација Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]