Ово је Србија

Дан старословенске писмености, 24. мај, посвећен је Ћирилу и Методију, браћи из Солуна која су ширили писменост и хришћанство међу Словенима, због чега су остали упамћени као "словенски апостоли".

Предлаже се да Дан словенске писмености буде државни празник, али радни дан, и да се на тај начин Србија прикључи великој породици словенских народа који се из јасних и убедљивих разлога сећају дела солунске браће.

У Доњим Крајинцима код Лесковца мост на Јужној Морави мештани прелазе мердевинама. Како изгледа Крупањ, четири године после поплава. Замире село Равна река код Деспотовца.

Поводом четири деценије од положене матуре, 107. генерација која је једна од најуспешнијих, одржала је свечану академију на којој је промовисали монографију и свој музички бенд, а током године често организују заједничке екскурзије и хуманитарне акције.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Весна Манојловић и Зорана Коршош Николић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs  

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]