Око магазин: Ердоган, је л' Сарајево где је некад било

Да ли су изјаве Бакира Изетбеговића на Ердогановом митингу у Зетри турчење Бошњака или само прагматична и очекивана реакција у време успона Турске?

Сваких сто година Бог народу пошаље човека који ће народу вратити веру, поручио је Бакир Изетбеговић на предизборном скупу Реџепа Тајипа Ердогана у Сарајеву. Бакир сматра да су и актуелни турски председник и његов отац Алија Изетбеговић божји изасланици који су Турцима односно Бошњацима послати после периода кемализма односно комунизма. Да ли су овакве изјаве турчење Бошњака или само прагматична и очекивана реакција у време успона Турске? Је л' Сарајево где је некад било проверавали смо на лицу места?

Последња шанса да се Атина и Скопље договоре, тако грчки медији најављују данашњи састанак у Њујорку. Наиме, Метју Нимиц дугогодишњи посредник Уједињених нација данас ће са министрима спољних послова две државе покушати да нађе, оно на шта се чека 25 година, компромисно решење око имена Македоније. Да ли је последњи предлог Илинденска Македонија и најближи да буде прихваћен или ће на сто да се врати неки од пет Нимицових предлога.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око магазин Око магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]