Културни дневник

Гост је Ивица Буљан, редитељ и уметнички директор Хрватског народног казалишта у Загребу. Повод је гостовање овог позоришта на Стеријином позорју у Новом Саду и у Југословенском драмском позоришту у Београду.

14. фестивал европског дугометражног документарног филма "Седам величанствених" биће одржан у Комбанк дворани, од 08. до 14. јуна. Објављен је програм овогодишњег фестивала.

У Вуковој задужбини одржана је трибина посвећена књигама објављеним на немачком, руском, енглеском и француском језику у којима су садржани бисери српске усмене народне баштине коју је прикупио Вук Караџић.

"100 представа балета и уметничке игре наших простора" наслов је књиге која је представљена у Српској академији наука и уметности. Она је на прошлогодишњем сајму књига добила награду за издавачки подухват године.

Треће издање Фестивала "Мирдита, добар дан!" отворено је у Центру за културну деконтаминацију. Реч је о догађају који има намеру да развија културну сарадњу између Београда и Приштине. 

У галерији УЛУС отворена је  изложба слика Јанка Живанчевића под називом "Време као светлост". Професионално бављење сликарством овог уметника може се пратити паралелно са његовом примарном вокацијом архитекте, и та испреплетеност архитектуре и уметности, јасно је видљива у изложеним сликама.

У Тејт галерији у Ливерпулу отворена је изложба Живот у покрету, која представља паралелне радове аустријског сликара Егона Шилеа и фотографкиње из Америке Франческе Вудман.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности и културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија. Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

уредник: Оливера Милошевић
монтажа: Милош Ачански
реализатор: Маја Мандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]