Ово је Србија

У Чачку и селима у ивањичкој Општини, после процене штете настале у невремену прошле недеље, почиње њено отклањање. И мештани Јошаничке Бање и Јеловика код Аранђеловца санирају последице штете. Извештавају репортери из Чачка, Новог Пазара и Крагујевца.

Поводом националног Дана науке, који је 2010. године установљен на дан рођења Николе Тесле, водимо Вас у околину Лесковца. Светлана Панић Цонић јавља се из кањона Вучјанке и хидроелектране подигнуте 1903. године. Теслин дан обележава се и у Шапцу.

Град Пожаревац нема депонију за шут, па власници тамошњих предузећа, по навици, отпад одлажу у близини некадашње депоније. Због количине отпада депонија је затворила три локална пута и угрозила њиве и воћњаке. Извештава Александра Марковић из Пожаревца.

Делегација кинеског округа Шу Јанг посетила је фабрику Еурофајбер која шири капацитете у Ћуприји и планира изградњу нове фабрике чарапа. Више у извештају Радована Јовановића.

Приликом прошлонедељне посете Владе Србије, у Суботици је потписан уговор вредан 67 милиона динара за изградњу атлетске стазе на Градском стадиону. Из Суботице се јавља Тони Бедалов.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Дане Илић и Љиљана Ивановић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs

број коментара 0 Пошаљи коментар