Јутарњи програм

Ако и ово јутро поделите са нама видећете и ово:

- Пред нама су прави летњи дани, сунчани и врели. Високе температуре не пријају болеснима, а није лако ни здравима, па ни деци. Иако се свима саветује опрез за време великих врућина, највише рачуна треба повести о најмлађима. Деца не могу да се аклиматизују као одрасли, а не могу толико ни да се зноје. Наша гошћа је др Снежана Рсовац, специјалиста педијатрије и начелнца педијатријске и неонаталне интензивне неге у Тиршовој.

- Она не спада у житарице, лако се гаји, има одличну цену, али пошто нема глутена, веома је здрава и тражена - говоримо о хељди. То је биљка која је последњих година све популарнија у Србији, а ипак и даље непознаница за многе. Наш гост је проф. др Ђорђе Гламочлија.

- Водимо вас на прву фијакеријаду у Кутлово, шумадијско селу у близини Кнића, где су се љубитељи коња окупили на ранчу "Парче раја".

- Србија је и даље земља кошарке, а за будућност не треба да бринемо. У недељу је јуниорска кошаркашка репрезентација Србије освојила златну медаљу на Европском првенству у Летонији, победом у финалу над домаћом селекцијом од 99:90. Заправо смо одбранили титулу првака Европе само са генерацијом годину дана млађом. За најкориснијег играча турнира проглашен је центар Србије Марко Пецарски, уз којег се у идеалној петорци нашао и Филип Петрушев. И баш њих двојица биће наши гости

- Финале 56. Међународног фестивала "Прва хармоника Србије - Сокобања 2018", једног од најстаријих и најпознатијих музичких фестивала у Србији, одржаће се од 9. до 11. августа у Сокобањи. Тим поводом наши гости су Љубинко Миленковић, директор Туристичке организације Сокобања, која је организатор фестивала, и Милош Теофиловић из Врчина, Прва хармоника Србије 2015. године.

Уредник емисије је Александар Туцаковић, а водитељ Драгана Косјерина!

број коментара 0 Пошаљи коментар