Културни дневник

Гост Културног дневника је уредник књижевног програма у Културном центру Новог Сада, песник Ђорђо Сладоје , добитник награде Деспотица мати Ангелина, за допринос лепоти и достојанству живота, коју додељују Епархија сремска и Радио-телевизија Војводине, уз подршку Матице српске.

У Пежеги је почео 13. Међународни студентски филмски камп "Интеракција." Студенти филмских академија из различитих крајева света, подељени у три екипе, снимају три документарна филма у Чачку, Ивањици и Ужицу, на тему "Женска питања".

У кући легата у Београду отворена је изложба под називом "Ментални квадранти".

У Будви је премијерно изведена представа "Крваве свадбе", у режији Игора Вука Торбице. Представа је урађена у копродукцији Града театра Будва и Српског народног позоришта из Новог Сада.

Први дигитални музеј у свету отворен је у Токију крајем јуна. Циљ овог музеја је представљање интерактивне дигиталне уметности. Ово је повод за причу о односу уметности и дигиталних
технологија. Да ли уметност треба прилагодити дигиталним технологијама или обрнуто и које је идеално решење?

У Француској, у области Венди, већ деценијама ради забавни парк Ле Пу ду Фо који оживљавањем митова и легенди из средњег века, привлачи велики број посетилаца.

Уредник Лидија Божић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]