Ово је Србија

Једна од најфреквентнијих саобраћајница на уласку у Александровац требало би да добије нову сигнализацију, а најављене су и строже контроле учесника у саобраћају јер су честе саобраћајне несреће са смртним исходом. Извештава Драгослав Гогић.

Након летошњег невремена, у селу Голобок код Смедеревске Паланке, урушила се зграда локалне основне школе коју похађа око сто педесет ђака. Да ли ће штета бити санирана до почетка нове школске године, проверава Биљана Јовић.

На традиционалној Роштиљијади у Лесковцу биће представљен пројекат српско-бугарске прекограничне сарадње о цертификацији јела националне кухиње. Срђан Цонић из лесковачког дописништва проверава који српски специјалитети, и под којим условима, могу добити међународне цертификате.

У Лозници однедавно ради фирма у којој су запослене само жене. Идеја власнице била је да пружи шансу незапосленим женама или онима које су остале без посла. Са њима је била Славица Џиновић.

На крају летњег распуста, Ђачки парламентарци Прве крагујевачке гимназије, уз подршку локалне самоуправе, организовали су "Спортске дане". Током пет дана, најмлађи Крагујевчани су учествовали у јавним тренинзима, спортским турнирима и другим спортским активностима. Извештава Бојана Делибашић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Дане Илић и Гордана Петровић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]