Специјална емисија: Србија и Кина међу новим победницима

Чвршће везе на Путу свиле

Након јучерашњег петог сусрета са председником Кине Си Ђинпингом, председник Србије Александар Вучић у граду Тјенћину сусрешће се по четврти пут са кинеским премијером  Ли Кећијангом.

Председник учествује на светском економском форуму, 12. по реду тзв. Летњем Давосу где је око 2000 учесника, власника и директора најутициајнијих кинеских, али и глобалних компанија, политичких званичника, дипломата.

Делегација је у Кини још од недеље и до данас је одржан велики број састанака са представницима финансијских институција и великих корпорација. Потписано је и неколико капиталних споразума, пре свих за РТБ Бор, фабрику гума у Зрењанину и обилазницу око Београда. Централни политички догађај је сусрет двојице председника након којег је поручено да су постављени још чвршћи темељи за сарадњу две земље.

Са најновијим вестима и коменатарима из кинеског града Тјенћина током емисије јавља се новинар РТС Бојан Бркић са саговорницима.

О сарадњи Србије и Кине на различитим нивоима, али о начину на који се Кина данас позиционира у свету говориће гости емисије: уредница Магазина Бизнис Радојка Николић, државни секретар министарства саобраћаја, грађевинарства и инфраструктуре Миодраг Поледица, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж,  професор Београдске банкарске академије др Исмаил Мусабеговић и новинар Мирослав Лазански.

Током емисије, репортери РТС представљају инвестције Кине у Србији - од Зрењанина, преко Смедерева, Београда до Ваљева, као и на обилазници и Коридорима.

Емисију уређује и води Весна Дамјанић.

 

 

број коментара 0 Пошаљи коментар