Ово је Србија

Октобар је проглашен за месец старих. Због тога, али и због предстојеће зиме, крушевачка локална самоуправа и активисти Црвеног крста почели су са поделом помоћи за старе и немоћне у селима тог краја. Колико ће људи добити помоћ, шта им још следује до почетка и током зиме, из прилога Драгослава Гогића.

У Средњем Банату откупљивачи у камионима враћају шећерну репу која је почела да трули јер је у земљи било доста влаге. Како ће то утицати на цену шећера, из прилога Симе Будимира.

На Златибору се одржава скуп о томе како искористити природне ресурсе тог краја за производњу органске хране. Више детаља из прилога Наталије Видић.

За разлику од претходне, ова школска година почела је без проблема и за децу из Прихватних центара за мигранте. Колико су научили српски језик, имају ли тешкоћа у савладавању градива, известиће Миљана Николић.

У Чачку се одржава 29. меморијал посвећен сликарки Надежди Петровић. О темама које  покрећу уметнике, о границама изражајности и могућим правцима у сликарству, из прилога Слађане Милетић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровић и Љиљана Ивановић
Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 

ovo_je_srbija

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]