Ово је Србија

Наменска индустрија годинама је на врху листе извозника. У ваљевском "Крушику" модернизована је Ковачница, тако да Србија више неће увозити откивке за тешко наоружање.

Шта ће реконструкција 22 километра пута Нови Пазар-Тутин, донети мештанима овог краја. Уговор о реконструкцији је потписан а радови ће коштати 24 милиона евра. О динамици радова, значају пута за ту област, из прилога Душана Јемуовића.

Пет је дана до  избора за Савете  националних мањина, када ће своје преставнике бирати 22 мањинске заједнице. У Неготину, на иницијативу Влаха и подршку општине, уместо четири биће чак десет бирачких места. Прилог Ваље Чолић.

Подсећање на Ахмеда Адемовића, голоруког трубача из Лесковца, који је,захваљујући својој музикалности, пресудно утицао на исход Кумнаовске битке у Првом балканском рату. Репортажа Срђана Цонића.

Баш овог месеца, у коме је укинута обавезна употреба печата, у Шапцу је отворена изложба "Печат-круна документа". Који је печат најстарији, како су све  владари  обележавали веродостојана докумената од 18. до 20. века, из прилога Вере Митровић Кулачин.

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Гордана Петровићи Весна Манојловић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

број коментара 0 Пошаљи коментар