Ово је Србија

У већем делу земље пао је снег. Има ли застоја у саобраћају и да ли су возачи спремно дочекали падавине и ниске температуре, проверавају наши репортери из Врања.

Мештани подгорског села Осечинe годинама су чекали да главни сеоски пут буде уређен. Недавно је асфалтирано неколико километара пута, што ће решити броје проблеме мешатана Осечине. Извештава Радован Лазаревић. 

О ситуацији на Косову и Метохији извештавају наши репортери.

У крагујевачком Бизнис иновационом центру 60 кандидата, од 18 до 30 година, проћи ће обуку за покретање посла и доделу грантова, као и радну праксу у три крагујевачке компаније. Више у причи Бојане Делибашић.

На Кадињачи се обележава 77 година од битке у којој је, штитећи одступање партизанских снага, погинули борци Радничког батаљона из Ужица. У породици Ђурица у Качареву код Панчева, као некада, окупиле су се три генерације да заједно обележе 29. новембар, некадашњи Дан републике. На Кадињачи и Качареву су Славица Јовановић и Горан Јовичић.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Дане Илић и Драгана Живојновић  

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић 


 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]