Ово је Србија

Студенти и млади стручњаци Факултета инжењерских наука у Крагујевцу, током прошле године, чак четири пута су били гости на сродним факултетима у Руској Федерацији. О искуствима говоре за емисију "Ово је Србија".

Током протекле недеље, снег је донео проблеме у многим местима у Западној и Јужној Србији. Иако је већ два дана температура у плусу, на Сјеници још има села до којих је још тешко доћи. О штетама на инфраструктури И објектима, извештавају наши репортери из Чачка и Новог Пазара.

Педесетак домаћинстава у прокупачком насељу Царина годинама имају проблема са нередовним водоснабдевањем. Са почетком зиме, како тврде становници, ситуација се драстично погоршала, па сада воду добијају само после поноћи, због чега нису у могучности да одржавају ни основну хигијену. Извештава Небојша Ђорђевић.

Општа болница у Кикинди добила је нови мултислајсни скенер којим је замењен стари уређај који се често кварио. У нову опрему, на готово свим одељењима, кикиндска болница до сада је уложила 55 милиона динара. Више у причи Бранислава Прокића.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Дане Илић и Драгана Живојновић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]