Културни дневник

На конференцији за новинаре у новом сценском простору Радионица Народног позоришта, најављен је почетак проба драме Нечиста крв Борисава Станковића, у режији Милана Нешковића и опере Коштана Петра Коњовића, у режији Југа Радивојевића.

У Шангају је изведено дело Бранке Поповић На том веома далеком месту за симфонијски оркестар. Композиција је наруџбина Шангајског конзерваторијума, а писана је за старе кинеске инструменте ерху и јанг ћин. У малој сали Коларчеве задужбине представљена је књига Тодора Куљића Прогнани појмови - Неолиберална појмовна ревизија мисли о друштву. Поводом обележавања 150 година постојања Народног позоришта, Културно-уметнички програм Радио-телевизије Србије емитује документарно-играни серијал Народно позориште у 10 чинова. Десета, последња епизода зове се Гардероберка. У овој епизоди своју последњу улогу одиграо је Предраг Ејдус. У оквиру такмичарског прогама Фокус Европа на предстојећем ФЕСТ-у биће приказан филм Веран човек Луја Гарела са Летицијом Кастом у насловној улози. Након филма С/Кидање из 2013. године, пред гледаоце стиже још једно остварење редитеља Косте Ђорђевића, филм Режи. Тим поводом, Коста Ђорђевић је вечерас у Културном дневнику.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп-културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажа: Горан Томић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]