Ово је Србија

Oформљен је катастар дивљих депонија на територији Града Лознице, са тачним локацијама, процењеном количином отпада, врстама материјала од којих је настао. Основни посао предузећа је изношење комуналног отпада на позив грађана.

Пре нешто више од две године у Топличком округу и општини Мерошина постављено је 40 аутоматских метеоролошких станица, које су, како је тада најављено, требало да буду део јединствене Извештајно-прогнозне службе Србије, од чега би корист имали сви заинтересовани пољопривредници. Истраживали смо да ли ће овај систем почети да се користи до почетка вегетације, чиме би заштита пољопривредних култура од биљних болести и штеточина била знатно ефикаснија.

Пре осам месеци емитовали смо причу о породици Арсовски из  Горњем Старцу, селу у близини манастира Прохор Пчињски. На путу до куће, они морају да преко државне границе пређу у Македонију, а онда се преко реке врате у Србију. Притом и даље немају мост.

Како креативно провести распуст и колико спортски и креативни садржаји могу да одвоје децу од друштвених мрежа и компјутерских игрица.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредници емисије: Весна Манојловић и Дане Илић

Водитељка: Зорана Коршош Николић 

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]