Мој рођак са села

Двадесетпрва епизода: "Les Fleurs d'Automne",("Цвеће јесени")

У двадесетпрвој епизоди ТВ серије "Мој рођак са села", која носи назив "Les Fleurs d'Automne" ("Цвеће јесени"), Тања се опрашта са својим сином Борисом и одлази из манастира. Вранић каже Дуњи како је сусрет са њом од њега направио бољег човека и саопшти јој да ће му кум на венчању бити француз, Рабел, који је, након једне акције обавештајаца у прошлости, због њега лежао у затвору.

Рајко, Малиша и Дракче заузети су жетвом на њиви. У жетви им помаже и комшија Степа, који обавести Рајка да остали сељани нису задовољни чињеницом да ће мала електрана у изградњи давати струју само за хотел, Рајко не хаје за то и каже Степи да свако коме то смета дође лично њему да се објасне.

Дан пред венчање Дуњи у госте долазе мајка, сестра и кума, а она моли Вранића да обуче униформу за венчање, што он одбија јер је пензионисан као војник. Рабел (Радивоје Буквић) слеће у Београд и Вранић га дочекује. Одводи га у православну цркву где отац Милутин треба да га преведе у православну веру. Припреме за венчање се захутавају: Моца и Неша украшавају Вранићево двориште, Дракче и Малиша ките бандере заставама и традиционалном јабуком... Малиша признаје Дракчету да је преварио Драгану са Мајом.

Над село пада ноћ: Моца долази код Дуње и тражи му Вранићеву униформу, а Дуња касније одлази и код Миланчета и замоли га да је сутрадан на венчању "преда" Вранићу, пошто јој отац неће доћи. У ситни сат Вранићеве момачке вечери, Рабел му пева своју омиљену песму из детињства - "Цвеће јесени".

У главним улогама: Војин Ћетковић, Драган Јовановић, Дубравка Мијатовић, Танасије Узуновић, Љубинка Кларић, Злата Нуманагић, Сузана Лукић, Лазар Дубовац, Радивоје Буквић... специјални гости: Милица Зарић, Зоран Цосић, Вања Милачић и Бојан Вељовић.

Уредник серије: Марко Новаковић

Директор фотографије: Небојша Башић

Писац сценарија: Радослав Павловић

Сценограф: Дејан Анђелковић

Редитељ: Марко Маринковић

Костимограф: Невена Миловановић

Извршни продуцент: Зоран Јанковић

Монтажер: Горан Митровић

Композитор: Драгољуб Илић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар