Аутопортрет: Ашхен Атаљанц

Ашхен Атаљанц примабалерина, балет мајстор и педагог, обележила је српску балетску сцену, а аплаузи и овације су је пратили на наступима широм некадашње Југославије, као и на бројним светским балетским сценама.

Са седамнаест година је постала најмлађи солиста у историји балета националног театра, а примабалерина је била већ са двадесет година. О одлуци да се посвети балету, о првим плесним корацима и о другим одлукама у својој каријери, Ашхен Атаљанц разговара са пријатељицом из детињства, НЛП мастер тренером Горданом Бергер.

Друга гошћа Ашхен Атаљанц у емисији је балерина и балетски педагог Маја Остојин. У разговору са колегиницом, Ашхен Атаљанц се присећа 1991. године када је са Константином Костјуковим освојила прву награду на Светском балетском такмичењу у Осаки, говори о ангажману у Баварској државној опери, одласку у Берлин, а затим у Италију где су јој се остварили снови и где је шест сезона играла у Атер балету.

Уредник и модератор емисије је Снежана Стаменковић Јојић
Сценариста: Тамара Барачков
Редитељ: Милица Солдатовић Микић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Аутопортрет Аутопортрет

Аутор:
РТС

У фокусу четврте телевизијске сезоне (од 4. марта РТС1, понедељком) биће аутори и ствараоци различитих генерација. [ детаљније ]