Аутопортрет: Драгослав Фреди Станисављевић

Биг Бенд РТС-а је у својој дугој традицији однеговао изузетне музичаре. Један од њих је Фреди Станисављевић, прва труба Биг Бенда и његов одговорни уредник последњих десет година.

Гости Драгослава Фредија Станисављевића су сарадници и пријатељи, трубач солиста Биг Бенда Марко Ђорђевић и диригент Биг Бенда РТС-а Иван Илић. Фредија Станисављевића и Марка Ђорђевића везује пријатељство дуго тридесет година. У емисији "Аутопортрет" ће се присетити музичког сазревања, дана проведених у Филхармонији младих "Борислав Пашћан", времена када су као тинејџери слушали чувеног Стјепка Гута у Дубровнику и када су одлучили да, после класике и рока, желе да остану у џезу.

Како сагледава прошлост Биг Бенда, а како види његову будућност, Фреди Станисављевић открива у свом "Аутопортрету". У емисији говори и о одлуци да 1994. године оде у Грац на Музичку академију, о наступима са светским џез звездама и одговара на питања Ивана Илића о уметничкој одговорности и својим другим страстима: фудбалу и гастрономији. Познати џез музичар гледаоце води на "Тајно место", у студио Радио Београда, а у рубрици "Мој избор" говори о значају пројекта "Aquarelle". 

Уредник и модератор емисије је Снежана Стаменковић Јојић
Сценариста: Тамара Барачков
Редитељ: Милица Солдатовић Микић

број коментара 0 Пошаљи коментар