Да Можда Не: Отпад у Србији - низводно од раја

У емисији Да Можда Не о нашем односу према животној средини и немару који је у виду отпада испливао после недавних поплава.

Слике поплављених кућа и имања после недавних непогода биле су упечатљиве, али оно што је нарочито згрозило јавност је отпад који су нанеле поплаве. Флаше и свакакво смеће, које је преплавило површине наших река и језера, шокирало је домаћу али и инострану јавност, која није могла да се начуди нашем немару.

Како смо запустили нашу животну средину и дозволили да живимо у таквом загађеном окружењу? Поставља се и питање како се односимо према индустријском и опасном отпаду, како га складиштимо и да ли смо безбедни? Које мере предузима Министартво жаштите животне средине, а шта морају сами грађани?

У емисији учествују:
Горан Триван, министар заштите животне средине
Тања Петровић, извршна директорка Младих истраживача Србије
Игор Јездимировић, председник Удружења "Инжењери заштите животне средине"
Јован Мемедовић, новинар и аутор емисије "Сасвим природно".

Аутор и уредник: Оливера Ковачевић.

Четвртак, 13. јун, 21.00

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 13. јун 2019, 21:17) - Стеван [нерегистровани]

Министар

Министар се брани и каже не могу сам итд и наследили смо катастрофално стање животне средине итд. Један министар мора другачије да наступа јер прво он је знао какав посао прихвата и значи сам је прихватио и не може да каже наследио сам ...Друго један одговоран руководилац мора да каже није добро и не ради се добро и да призна одговорност а истовремено да на ТВ прикаже организацију целог тог пројекта који је он осмислио јер животна средина је један велики пројекат а министар шеф пројекта.