Културни дневник

Гост Културног дневника је Виктор Киш, оснивач Фестивала Девет који у петак, 14. јуна, почиње у Старој циглани.

У Спомен-збирци Павла Бељанског отворена је изложба Павле Бељански и Иво Андрић, која представља резултат сарадње новосадског легата са Музејом града Београда. У Дорћол плацу почиње 4. Фестивал музичког документарног филма Док'н'ритам. Ради спајања уметности са модерним технологијама и промоције културних садржаја на иновативни начин, у Комбанк дворани покренут је пројекат Дигитална историја, као производ заједничке културне мисије ове институције, Југословенске кинотеке, Филмских новости и Народног музеја. Андрија Гавриловић је трубач и композитор који је закорачио у свет музике стазом класике, да би га даља путовања довела до прогресивног џеза. Овај свестрани музичар, након дипломирања на Беркли колеџу у Бостону, своју дипломску свирку одржао је у Строгом центру. На 73. додели награда Тони осам главних награда, укључујући и награду за најбољи мјузикл, освојила је представа Хејдстаун, комад који на нови начин представља грчки мит о Орфеју и Еуридики.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредница: Селина Ловрен Аксентић
Реализатор: Сања Реџић
Монтажа: Аника Тесла

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]