Ово је Србија

У склопу националног пројекта ЛАПСЕРБ, који се спроводи од априла прошле године, водећи европски хирург за колоректалну хирургију проф. др Амџад Парваиз из Велике Британије, са лесковачким лекарима, урадиће четири сложене лапароскопске операције тумора. Извештава Данијела Коцић.

Прву српску заставу, како се сматра, краља Владислав, ктитор Милешеве и син Стефана Првовенчаног, заједно са другим драгоценостима, оставио је у дубровачком трезору у Дубровнику пошто је свргнут са власти. На светлост дана, у својој причи, поново је износи Јелена Божовић

Римске терме у центру Чачка овога лета биће отворене за посетиоце. Саграђене су крајем трећег и почетком четвртог века. Заштитна археолошка ископавања изведена су 1970. године. Деценијама након тога, више пута су чишћене од набацаног ђубрета. Како је сада конзервирано то купатило које се простире на 340 метара квадратних, известиће Слађана Милетић.

Кеј у Новом Бечеју бљесне током одржавања манифестације "Госпојина", крајем августа. Али оно се беспрекорно одржава током целе године, јер се живот тог места, највећим делом, одвија крај Тисе. Ко је најзаслужниији за кеј као из бајке, из прилога Симе Будимира.

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уреднице емисије: Гордана Петровић и Драгана Живојиновић

Водитељка: Зорана Коршош Николић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]