Културни дневник

Гошћа Културног дневника је Ана Ристовић, једна од најзначајнијих савремених српских песникиња. Повод је њена нова књига поезије "Руке у рукама".

За Културни дневник говори глумица Мирјана Карановић, добитница Стеријине награде за улогу у представи М.И.Р.А, а недавно и награде за најбољу глумицу на Виминацијум фесту.

У Уметничком павиљону Цвијета Зузорић, на изложби Вајарске секције УЛУС-а, промовисан је каталог и додељене су награде, а гост из Хрватске, Јосип Пино Иванчић, извео је свој Реквијем за перформанс.

Ген: интимна историја наслов је књиге аутора Сидарте Мукарџија, која је проглашена за најбољу на Фестивалу Шта читаш.

Представљамо Милоша Чоловића, младог контрабасисту, студента Џез академије у Грацу. Он је током претходне године био једини европски учесник на такмичењу контрабасиста у Америци.

Објављен је програм 26. Фестивала европског филма, који на Палићу почиње 20. јула.
Водимо вас у Беч, где је у Галерији Хилгер отворена изложба младог исландског сликара Улфура Карлсона.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник, а репризира сутрадан у 12.30. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају је свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Оливера Милошевић
Монтажер Горан Мијић
Реализатор Марија Средојевић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]