Око економије: Рачуни(це)

Веће плате, веће пензије - када ће и већи стандард.

У Скупштини Србије министар финансија брани ребаланс, промену плана буџета за ову годину на основу којег ће бити могуће да се до краја године повећају плате у јавном сектору. У исто време, кроји се буџет за наредну годину - у њему је већ најављено повећање пензија.

У Београду тим поводом, борави делагција ММФа из Вашингтона која ће заједно са Владом да процени које су то могуће опције за повећање примања које би било реално, одрживо. Али не само то - отворено је питање колике су реалне инвестиције у државне пројекте, до када се може 

одлагати неминово поскупљење струје и где су потребно додатни резови, а где подстицаји да би се помогло привреди и да би се повећао стандард грађана.

Гости Ока економије су члан Фискалног Савета Владимир Вучковић и професор Београдске банкарске Академије и члан Националног савета за високо образовање Хасан Ханић.

Из Скупштине Србије извештава новинарка РТС - а Драгана Игњић.

Емисију води и уређује Весна Дамјанић.

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Око

Аутор:
Горислав Папић, Весна Дамјанић, Стеван Костић, Драгана Игњић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]