Културни дневник

Гост Културног дневника је кустос манифестације Real Presence, Добрила Денегри. Повод - објављивање антологијске књиге о тој манифестацији.

Кућа легата обележава 15 година постојања свечаном академијом на Коларцу и изложбом дела из колекције "Модерна" у Легату Петра Лубарде. Најављујемо најновији филмски пројекат редитеља Дарка Бајића - филм о адвокату Светозару Милетићу. Александар Маџар наступа са Београдском филхармонијом. Културни дневник посетио је оркестар и солисту на проби. Доделом Мокрањчеве награде композитору Дејану Деспићу, у Студентском културном центру почиње 28. Трибина композитора, а отварањем изложбе "Баухаус - сто година после", у Културном центру у Зрењанину, манифестација "Мање је више". Представљамо књигу "Туркињина прича - европске импресије једне Туркиње" Хадиџе Зенур. У Бечу је одржан највећи сајам уметности у Аустрији и један од најперспективнијих у Европи, који је окупио галерије из 25 земаља.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник: Маја Туцаковић
Реализатор: Маја Мандић
Монтажер: Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]