ТВ лица: проф. Томас Печнер

У медијима је ових дана много писано о проф. Томасу Печнеру. Најављиван је као човек који је био инспирација за чувеног доктора Хауса, као некадашњи бубњар Бајаге и инструктора, а данас лекар, професор и предавач на престижним универзитетима и светски признат дијагностичар.

У току кратког боравка у Београду, био је гост у емисији "ТВ лица као сав нормалан свет". И заиста човек по чијој биографији би могао да се сними филм, интервју је почео уочи предавања у просторијама Српског лекарског друштва где је говорио о томе како му је крштено име Горан јер је рођен у Београду, отац му је био Немац, а мајка Српкиња, како је његов животни пут музичара и архитекте преокренула болест због које је уписао медицину и почео да се бави дијагностиком радећи истраживање на 22000 пацијената поредећи резултате савремене дијагностике и оно што је научио боравећи међу шаманима и на разним дестинацијама широм света где је истраживао.

Наставак разговора снимљен је кроз носталгично путовање од Архитктонске школе коју је похађао док је живео у Београду баш у учионици и клупи у којој је седео и где је причао биографске детаље о томе како је растао само са оцем, преко дирљивог сусрета са музичарима са којима је свирао а које је срео на промоцији Дејана Цукића где су га сви ословљавали његовим српским именом Горан и присећали се младости у Београду.

Аутор Тања Петренек Алексић

број коментара 0 Пошаљи коментар
ТВ лица ... као сав нормалан свет ТВ лица ... као сав нормалан свет

Аутор:
Тaтjaнa Пeтeрнeк Aлeксић

„Тв лица …као сав нормалан свет,, је на програму РТС-а десет сезона. За то време око 300 личности из јавног живота показало је да успех и популарност нису успели да их промене. [ детаљније ]