Јутарњи програм

За овај четвртак припремили смо вам много тога, а неке од тема о којима говоримо су:

Ове јесени Завод за интелектуалну својину обележава 99 година постојања. О припреми за 100. годину рада, плановима и наградама које подстичу наше иноваторе нешто пре 7.

Ваздухопловна академија већ годинама успешно образује кадар за потребе војске, полиције али и компанија Ер Србија, Аеродром и Јат техника. Колико ће дуално образовање значити ученицима, каква је улога приватног сектора у томе и може ли се у Србији имплементирати швајцарски ВЕТ систем дуалног образовања, који важи за један од најбољих на свету, нешто после пола 8. 

Док појединци и компаније брину о томе како да заштите своје дигиталне ресурсе од различитих хакерских напада, који се непрестано иновирају, државе и међународна заједница брину како да се успостави и одржи мир на дигиталном бојном пољу. Како се ратује у сајбер простору, да ли је хакер нова врста војника, какве су тактике напада и одбране, алати и механизми окршаја у дигиталној сфери, после јутарњег дневника.

На Хвару је недавно одржана Ликовна колонија „Кројеви двори" - Хвар 2019-те године. То је прва регионална ликовна колонија, на којој су учествовали сликари из Србије, Хрватске, Босне и Македоније. Шта од тога има уметност, а шта регион, нешто после 9.

Да ли знате да је 36-огодишњи Кристијан Аделер  пре седам месеци кренуо  пешке из Немачке према Јапану, где намерава да прати Олимпијске игре у Токију 2020. године? Своју авантуру Кристијан је назвао "Један човек, један пут".  И Јутарњи програм наставља са путовањем до Токија. Данас нас Душица Тасић упознаје са младом особом, која је била и европски и светски шампион, великом надом наше репрезентације за Токио.

У пола 10 представљамо вам филм који је победио на Пулском фестивалу и који први пут од осамостаљења Хрватске говори о последицама усташког геноцида над Србима у Независној Држави Хрватској. Остварење Дане Будисављевић, „Дневник Диане Будисављевић" доноси истиниту причу о храбром подвигу Аустријанке која је током Другог светског рата спасила
више од 10 хиљада деце од сигурне смрти.

И поред свих великих улога у позоришту и серијама, многи глумци најрадосније причају о аматерском стваралаштву.  Можда баш због тога што велики глумци тако почињу, многи још у детињству.

Београдски фестивал фудбала на Тргу републике, под слоганом „Напад на Острвљане", траје још данас. Шта посетиоце очекује данас на фестивалу фудбала.

Најављујемо Фестивал руског филма који почиње вечерас, и на коме ћете видети најновија остварења руске кинематографије, филмове широког тематског спектра који су подигли руску публику на ноге...

И на самом крају емисије најављујемо гала концерт Фестивала игре!

Биће то једна мушка емисија коју уређује Александар Туцаковић, а води Бранко Веселиновић!

број коментара 0 Пошаљи коментар