Културни дневник

Сергеј Шаргунов, популарни руски писац, аутор романа Албум без фотографија, гост је Сајма књига, али и Културног дневника. На Сајму књига додељене су награде и проглашени најбољи аутори, издавачи, издања. Најновија остварења руске кинематографије, филмови широког тематског спектра, биће, у оквиру Фестивала руског филма, приказани у Југословенској кинотеци.

Вокална џез дива Дајен Ривс, једна од звезда 35. Београдског џез фестивала, наступа у Комбанк дворани. У Свечаној сали Дома Војске Србије одржана је промоција књиге Хибридни рат - теорија и пракса проф. др Игора Николајевича Панарина, познатог руског академика и стручњака за информациони рат. У Галерији Радио-телевизије отворена је групна изложба дела четворице еминентних аутора - Саве Секулића, Илије Босиљ Башичевића, Емерика Фејеша и Војислава Јакића. Одржана је промоција књиге Бранке Богавац Сусрет је највећи дар, у издању Народне књиге. Концерт клавирског дуа Весна Кршић и Снежана Николајевић, поводом 50 година уметничког рада, одржан је у Свечаној сали Скупштине града. Након опсежних реновација, отворен је нови Музеј модерне уметности у Њујорку.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић
Реализатор Марија Средојевић
Монтажер Никола Манић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]