Ово је Србија

Ближи се зима, а то за Народне кухиње значи проверу залиха и обезбеђење резерви како би корисници добијали оброке и током најхладнијег периода у години.

Специфичност Народне кухиње у Вршцу је да она доставља оброке корисницима који нису у могућности да дођу у град. Да ли се број корисника повећао, какви ће се оброци припремати, из прилога Маше Ивков.

У Лондону је недавно одржан Самит најуспешнијих младих лидера. Међу 2000 најуспешнијих у свим областима нашао се и тридесетогодишњи научник Јанко Игњатовић из Лесковца. Шта га је препоручило за друштво најбољих, која су његова најужа интересовања, са којом темом је докторирао у Словенији, из прилога Данијеле Коцић.

Са 17. традиционалног Бијенала Милене Павловић Барили у Пожаревцу, које се ове године одржава под мотом „У светлости Милене", укључиће се Александра Марковић.

Мало је градова коју су се у поратним годинама уздигли попут Крагујевца, захваљујући Заводу Црвена Застава, због кога се у град слило око 60.000 људи. То је покренуло градњу станова, културних објеката, инфраструктуру... Период најинтензивнијег развоја у књизи је овековечио архитекта Верољуб Трифуновића. Приказ припремила Невенка Ђелић.

 

Приче из Србије доступне су на дигиталној платформи РТС Планета 

Пратите нас на Јутјуб каналу и Фејсбуку

Уредницe емисије:  Гордана Петровић и Драгана Живојиновић

Водитељка: Драгана Анастасијевић

Одговорна уредница Редакције Дописништва: Гордана Јаковљевић

 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Ово је Србија Ово је Србија

Аутор:
РТС

Свеобухватна слика свакодневице у Србији, из градова и најудаљенијих места, о будућности којој стремимо и прошлости која нас учи, кроз репортаже и директна укључења са терена. [ детаљније ]