Културни дневник

Италијанска комедија редитеља Паола Цука "Човек који је купио месец", премијерно је приказана пред домаћом публиком. Тим поводом, гост Културног дневника је редитељ филма.

У Установи културе Пароброд отворен је 7. Међународни фестивал фотографије Визуализатор, а у Студију 6 одржан концерт Ансамбла за другу нову музику.

У Културном дневнику говоримо о роману Небојше Миленковића "Нешто што страшно подсећа на живот" и о његовом главном јунаку, који је концептуални уметник, песник и библиотекар. У Галерији 73 отворена је изложба графика Гордане Радошевић.

Након великог успеха на Vest endu, мјузикл посвећен Тини Тарнер стигао је и на Бродвеј.

Сваке вечери, од понедељка до петка, на Првом програму, после Дневника у 23, емитује се Културни дневник. Емисија је пресек најзначајнијих вести из уметности, културе, али и поп културе, дизајна, нових технологија... Новинари, дописници, сарадници РТС-а јављају се свакодневно са места најважнијих и најзанимљивијих догађаја. Културни дневник реафирмише професију критичара. Гости Културног дневника су водеће личности из света културе и уметности.

Уредник Селина Ловрен Аксентић

Реализатор Сања Реџић

Монтажер Марко Роксандић

број коментара 0 Пошаљи коментар
Културни дневник Културни дневник

Аутор:
РТС

Сваке вечери од понедељка до петка, на Првом програму РТС-а, после Дневника у 23. Обиље информација, извештаји, и анализа критичара. [ детаљније ]