Пси лају ветар носи

Девете епизода: Српска земља

Хуманитарни маратон само што није почео. Међутим, екипа српских спортиста је задржана на прелазу ка Косову. Полиција им брани улаз. Хранислав и његов друг Високи (Михајло Перишић) доносе одлуку да пробају да уђу на Косово на други начин.

Без вести од сина, Гроздана је забринута и уплашена. Покушава узалуд да ступи у контакт са Храном. Ипак, пажњу јој окупира нешто друго - примећује да је кућа празна, да су сви сем Јованке раном зором отишли. Док теши уплакану Јованку коју је Томче решио да отера од себе, Гроздана слути да Ставрићи спремају нешто. За то време, Гладиола и остала браћа Ставрић, спремају оружје на готовс и крећу да наплате своје...

Инспектор Павловић који је схватио да су Ставрићи ситне рибе, не одустаје од намере да нађе доказе против озбиљних криминалаца, екипе министра Карајовића. Уз помоћ свог пријатеља Ушкета, који се опоравља после пуцњаве, долази у контакт са људима који би могли да помогну.

Сад кад је званично постала део екипе, Загорка је постављена је на високу функцију у компанији преваранта Гогића. Она и њен директор и не слуте шта им се спрема.

Храна и Високи на свом путу ка завичају Ставрића, косовском селу Радомиљу, наилазе на препреке. На том путу један српски старац (Танасије Узуновић) и један албански сељак ће им помоћи.

У глуво доба ноћи, у селу Радомиљу, стрина Миланка Ставрић (Светлана Бојковић) обилази своје домаћинство. Узнемирена, осећа да се невоља спрема.

Улоге: Тихомир Станић, Анита Манчић, Марко Живић, Недељко Бајић, Борис Миливојевић, Радош Бајић, Миленко Павлов, Ненед Хераковић, Марко Павловић, Михајло Перишић, Ђурђина радић, Петар Бенчина, Александар Срећковић, Исидора Минић, Тамара Шустић, Матеја Поповић, Ана Александер, Милан Калинић, Бранислав Томашевић, Танасије Узуновић, Светлана Бојковић

број коментара 0 Пошаљи коментар