Око магазин: Антируска хистерија или једини лек против допинга

Највећа казна у историји спорта: узроци и последице

Антируска хистерија је већ постала хронична, изјавио је руски премијер Медведев а политичке разлоге као доминантне види и руски председник Владимир Путин - иако ни они не поричу да постоји проблем са допингом у руском спорту. Али, казну попут ове свет још није видео. Наиме, сви руски спортисти четири године неће смети да се такмиче под својом заставом. Да ли то значи да Русије четири године неће бити ни на једном спортском такмичењу било да су у питању Олимпијске игре или Светско првенство у фудбалу или постоји могућност да се такмичи али без националних симбола? И хоће ли на то пристати?

Србија је јуче отворила још једно поглавље у приступним преговорима са Европском унијом. Да ли ћемо коначно следеће године знати какав модел проширења чека земље Западног Балкана. Да ли ће нешто бити јасније у другој половини следеће године када најјача европска економија преузме председавање Унијом? И какви су политички а какви економски односи Србије и Немачке. Амбасадор Савезне Републике Немачке у Београду Томас Шиб је о томе али не само о томе говорио за Око магазин.

У емисији Око магазин погледајте сећања на великог боксера Звонка Вујина и глумца Зорана Ранкића.

Уредник емисије: Горислав Папић 

број коментара 0 Пошаљи коментар
Око Магазин Око Магазин

Аутор:
Горислав Папић

Сваког радног дана у 18:25 - најактуелније политичке, спољнополитичке, економске и друштвене теме. Најзанимљивије приче о култури, најатрактивније репортаже. [ детаљније ]